Persbericht

Start nieuwe fase woningbouwlocatie Planetenlaan-Eind Son en Breugel

Met de ondertekening van een anterieure overeenkomst wordt het startsein gegeven voor de volgende fase van de ontwikkeling van Planetenlaan-Eind, een nieuwe woonwijk in Son en Breugel. Burgemeester Hans Gaillard, Onno Dwars en Hendrik Hulscher namens V.o.f. Planetenlaan/Eind hebben de overeenkomst ondertekend.

Gedifferentieerd woningaanbod

De nieuwe wijk aan de noordzijde van Breugel kenmerkt zich door een gedifferentieerd aanbod. Hendrik Hulscher, regiomanager bij Van Wanrooij Projectontwikkeling: “De 46 energiezuinige woningen vormen een belangrijke en ook kwalitatief hoogwaardige uitbreiding van het bestaande woningaanbod. We bieden voor ieder wat wils. Van rij- en hoekwoningen in zowel de koop- als huursector, tot ruime twee-onder-een-kapwoningen. De energiezuinige woningen zijn naar wens af te werken met de vele optiemogelijkheden.”

Versnelling van de woonopgave

“(Son en) Breugel is gelegen in de Brainportregio met internationale allure. Dit betekent dat niet alleen mensen uit de regio, maar vanuit diverse werelddelen hier werken en wonen. De druk die mede hierdoor op de woningmarkt ontstaat is groot. Om aan de woningbehoefte te voldoen, is op 9 maart 2019 een woondeal (27.000 woningen in vijf jaar) gesloten met de minister van Binnenlandse Zaken en de provincie Noord-Brabant om een bijdrage te leveren aan versnelling van de woonopgave in onze regio. Hierbij is afgesproken dat ook Son en Breugel een belangrijke bijdrage zal leveren in het realiseren van woningen. De ontwikkeling van Planetenlaan-Eind past heel mooi in deze opgave”, zo laat Hans Gaillard weten.

Bestemmingsplan en planuitwerking

De gemeente en V.o.f. Planetenlaan/Eind – een samenwerking tussen Ballast Nedam Development en Van Wanrooij Projectontwikkeling – beschikken over de gronden in de nieuwe woonwijk. V.o.f. Planetenlaan/Eind stelt het bestemmingsplan op om de realisatie van de 46 woningen mogelijk te maken. Wegens de grote vraag naar woningen heeft V.o.f. Planetenlaan/Eind besloten om tegelijkertijd te starten met de planuitwerking. Omdat de nieuwbouwontwikkeling grenst aan een bestaande woonwijk, zijn ook de omwonenden bij de planvorming betrokken. Mede in samenspraak met hen is de opzet van de nieuwe woonwijk tot stand gekomen. Ook bij het zoeken naar een goede invulling van de zone waar bestaande bouw grenst aan nieuwbouw spelen omwonenden een rol.

Hoog duurzaamheidsniveau

Door het duurzame karakter van de wijkinrichting en de woningen levert de nieuwe wijk ook een bijdrage aan de verduurzaming van Breugel. V.o.f. Planetenlaan-Eind volgt de ontwikkelingen in het kader van duurzaamheid en energietransitie op de voet om toekomstige bewoners een prettige en gezonde leefomgeving te bieden. Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development: “De kwaliteit van het stedenbouwkundig ontwerp, de woningen zelf met het hoge duurzaamheidsniveau, maar ook de biodiversiteit in het openbaar gebied en de aansluiting van de nieuwe wijk op de omgeving zullen Plantenlaan-Eind tot een zeer geliefde plek maken die klaar is voor de toekomst.”

Langgekoesterde wens

Op nog geen 10 minuten rijden van rijksweg A50 is de bereikbaarheid van Planetenlaan-Eind uitstekend. Maar de wijk biedt ook de kans om de nog ontbrekende fietsverbinding tussen de Kometenlaan en het Eind te realiseren, een langgekoesterde wens van gemeente Son en Breugel. Na realisatie zal het fietspad onderdeel uitmaken van de recreatieve fietsknooppunten route. De nieuwe woningbouwlocatie Planetenlaan-Eind geeft daarmee invulling aan een breed scala aan behoeften. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Planetenlaan-Eind kan via https://www.planetenlaan-eind.nl/.

Facebook en LinkedIn

Burgemeester @Hans Gaillard, @Onno Dwars CEO van @Ballast Nedam Development en @Hendrik Hulscher, regiomanager bij @Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. namens V.o.f. Planetenlaan/Eind hebben de anterieure overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 46 woningen in ‘Planetenlaan-Eind’ in Breugel. Daarmee zetten zij de eerste stap voor de ontwikkeling van deze nieuwe, duurzame woonwijk. Lees verder: https://www.development.ballast-nedam.nl/nieuws/2021/start-nieuwe-fase-woningbouwlocatie-planetenlaan-eind-son-en-breugel/ #gebiedsontwikkeling #duurzaam #overeenkomst

Media

Terug naar home Naar nieuwsoverzicht